Dienstag, 30. Juli 2013

Sinan Kërpaçi: Gjestet

 
Sinan Kërpaçi

GJESTET

E vendosa që sot të shkoj te gruaja i dehur
gjë që nuk e kam bërë me të jetës kurrë:
as në shtrat kur zëmë “luftën”
dhe as në tavolinë kur “kërcasim” lugën.

Do ta shkel me të dy këmbët betimin “Kurrë!”.

Që nga balli ku gruaja më ka ngjitur etiketën
me kujdes që nga larg ta lexojnë të tjerët
me këto duar do ta shqit të shkruarën “Burrë!”
ashtu si e mendon ajo e nuk jam unë....

Edhe tek të dashurat s`kam shkuar njëherë i pirë,
por ato gjithnjë kanë thënë për mua “i dehur”
dhe vazhdojnë ta besojnë gjithnjë e më shumë:
kanë qejf ta ngulitin në mendje fort mirë
se unë kur “u pushtoj” shtratin jam i pirë.

Në mos me shoshoqe me vete e bëjnë pyetjen:
pse na ndodh me këtë të dashur kështu?!
Asnjëherë me të tjerët, gjithnjë me poetin
përgjigjem në mënyrën më të sinqertë:
nga gjestet, nga gjestet që bëj kur jam me ju.

Lokal “ MATEO”, 30, 7, 2013

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen