Montag, 17. Juni 2013

Mentor Thaqi: Cili na qenka ky?

 
Mentor THAQI
 
CILI NA QENKA KY?

(atij që i bjen në masë, e bartë me shëndet)

rëndë krekoset
a edhe vlerave iu kanoset

don t´jeton n´qendër t´vëmendjes
që t´i ikë hamendjes

vetëlavdërimet
në maje gjuhe,
hyn e gjuhet
ku dhe ku s´duhet

djallë i kuq,
jeton për puç

e tha me sy t´skuqur
e mendje të huçur:
historia nisë prej meje,
imponoi me zjarrë rrufeje

patë jopak hije vazale
që iu ngjitën për fjale

mori duartrokitje të shfrenuara,
të pamerituara,
të kamufluara

të tjerë
që s´u pajtuan,
u shantazhuan, injoruan, ndëshkuan,
bile edhe u shituan

doli harambash
pa dhe një adash

tevona, i erdh zezona,
shiti miq e shokë
që t´shpëton kokë

dikurë, u mbush kupa,
u pakësua durimi,
u shtua guximi

sërish bën zhurmë
se pas po len gjurmë

po, i tha një i urtë
me fjalën e gurtë:
paj, le ta din secili
se ti, pas lë gjurmë kërmilli

mos na shit kopalla,
s´të don as mahalla

je kokë e lajthitur,
shpirtë dhe arësye shitur

17.06.2013

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen